Koor Nieuw Zuid

 • Koor Nieuw Zuid is een gelegenheids koor welk opgericht is om liedjes van vroeger ten gehore te brengen.
 • Koor Nieuw Zuid is een gelegenheids koor welk opgericht is om liedjes van vroeger ten gehore te brengen.
 • Koor Nieuw Zuid is een gelegenheids koor welk opgericht is om liedjes van vroeger ten gehore te brengen.
Lees hier meer
Bekijk de Foto's

Laatste CD

Bekijk hierboven de CD en bestel hem hiernaast via het contactformulier

Bekijk info CD

Nieuwe Video

Laatste Foto's

DVD bestellen

klik op poster voor download

klik op poster voor download

Onze DVD's zijn via de website te bestellen en voor het reportoir kunt u op de plaatjes klikken

Koor Nieuw Zuid brengt overal gezelligheid binnen.

'Als wij beginnen te zingen, lopen ouderen gewoon de polonaise achter hun rollator. "Daar doe je het toch voor", De vijftig zangers en zangeressen treden bijna wekelijks op, zowel binnen als buiten de regio. 'Wij zijn geen smartlappenkoor, maar een gezelligheidskoor.

We zingen Nederlandstalige nummers voor de mensen die het nodig hebben. We zijn vrijwilligers in de pure zin van het woord. Iedereen heeft het naar zijn zin, bovendien ben je niets verplicht omdat we geen vereniging zijn. De mensen vinden het leuk en wij hebben er ook plezier aan. Onder elkaar hebben we een hoop lol. Per jaar geven we veertig à vijfenveertig optredens.

Het koor werd bijna 20jaar geleden in augustus 1998 opgericht door een aantal personeelsleden van het voormalige Olympus College in Rotterdam. Toen de school fuseerde en de naam ''Nieuw Zuid'' kreeg, veranderde ook de naam van het koor. Inmiddels telt het koor een vijftig tal vaste leden tussen de veertig en zeventig jaar.

'We treden overal op. En zijn te vinden in bejaarden en verzorgingstehuizen, winkelcentrum tot op smartlappenfestival's en winkelpleinen. Daar waar ze ons vragen, gaan we naartoe.

Graag gezien.

De zangers en zangeressen zijn graag geziene gasten. 'Op Zuid zijn we de eerste en een van de weinige koren die het op deze manier doen. ''Jullie zijn zo spontaan'', horen we vaak. De mensen hebben het echt naar hun zin. Hoe dat komt? Iemand zei eens dat wij een van de weinigen zijn die goed verstaanbaar zijn. Als wij beginnen te zingen, lopen ze gewoon de polonaise achter hun rollator. Er was eens een meneer die al tien jaar niets had gezegd. Wij zongen daar en nu opeens begon hij mee te zingen? Dààr doe je het voor.'dichtbij.nl

De DVD kost €10,- incl.

DVD's zijn via het contactformulier te bestellen

Contact Form

Help

Contact gegevens

 • Land:Nederland
 • Provincie:Zuid-holland
 • Plaats:Rotterdam
 • Contact:Aart van't hof
 • Telefoon:06-11605836
 • Contact:BGG
 • Telefoon:010-4831782
 • Email:info@koor

Nieuws uit de Media

Koor Nieuw Zuid bestaat alweer 20 jaar en de 50 vrijwilligers zetten zich onvermoeibaar in om er ook dit jaar samen met het publiek een grandioos feest van te maken.Het belooft een avond vol Hollandse gezelligheid te worden die het publiek verzekert van een vrolijke glimlach op het gezicht!

U vindt ons ook hier